Friday , July 19 2024
Breaking News

Biserica Fortificata Prejmer

Unde se afla Biserica fortificata Prejmer?

Biserica fortificata Prejmer reprezinta una dintre bisericile renumite de pe teritoriul Romaniei. De fapt, nu exageram daca spunem ca este cea mai cunoscuta biserica evanghelista din tara. Este totodata printre cele mai renumite astfel de biserici din estul Europei.

Exista multe lucruri de adus in discutie in ceea ce priveste aceasta biserica. Veti afla mai multe detalii importante referitor la acest subiect in randurile care urmeaza.

Biserica fortificata Prejmer: Localizare

Biserica fortificata Prejmer se afla in localitatea cu acelasi nume (Prejmer), din judetul Brasov. Comuna Prejmer este asezata in depresiunea Barsei, intr-o zona mlastinoasa, plata, la doar 15 kilometri de Brasov.

Totodata, in zona de nord, la doar 10 kilometri se afla Muntii Intorsurii, iar in zona de Sud, la doar 5 kilometri se afla valea Oltului. Comuna Prejmer are legaturi directe cu localitati precum Brasov si Sfantu Gheorghe. Se poate ajunge in aceste localitati sau de acolo in comuna cu trenul sau cu autoturismul (pe sosea).

Alte informatii utile

Asadar, cel mai important detaliu de adus in discutie oricand referitor la Biserica fortificata Prejmer, este localizarea acesteia. Cei care au auzit despre aceasta biserica, vor fi nevoiti sa stie unde trebuie sa ajunga mai intai de toate. Dar, informatiile mai sus mentionate le vor fi de ajutor. In plus, aplicatiile mobile precum Waze de exemplu, le vor fi de mare folos.

Biserica Fortificata PrejmerExista insa si alte lucruri interesante pe care oamenii ar trebui sa le cunoasta in ceea ce priveste aceasta biserica. In primul rand, vechimea sa este una impresionanta. Biserica dateaza inca de pe vremea Cavalerilor Teutoni. Acestia au inceput constructia in anul 1212.

Cu toate acestea, nu ei au finalizat constructia. Au fost alungati din regiune in anul 1225, iar cistercienii au fost cei care au finalizat biserica. De mentionat este faptul ca acest obiectiv turistic este inclus chiar si in faimosul Patrimoniu UNESCO.

Si mai important, este mentionata in faimosul ghid turistic Michelin. Este singurul obiectiv turistic din tara noastra care este mentionat in acest ghid faimos. Ba chiar mai mult, a primit trei stele Michelin in acest ghid.

Un amanunt interesant este ca turistii care aleg sa viziteze Biserica fortificata Prejmer, pot vizita si Cetatea Prejmer. Zidurile acestei cetati inconjoara Biserica, ceea ce pentru ochii unei simple persoane este un lucru fascinant.

Cine sunt vizitatorii bisericii?

In fiecare zi a anului, foarte multi turisti aleg sa viziteze atat cetatea cat si Biserica fortificata Prejmer. Nu este de mirare acest lucru, fiind singurul obiectiv turistic din tara noastra care are trei stele Michelin.

De exemplu, copiii pot veni in excursii cu scolile aici. Multe scoli au ales deja sa aduca elevii la aceasta biserica. Copiii pot veni la Prejmer alaturi de parinti sau alte rude pentru vizitarea cetatii sau a bisericii.

Persoane de toate varstele sunt atrase de biserica fortificata dar si de cetate. Pentru cei pasionati de istorie sau de cunostinte generale, reprezinta un loc care in mod evident nu se vor plictisi.

Persoanele care aleg sa viziteze Brasovul pot trece si pe la Prejmer pentru a vedea cetatea si biserica. In mod evident, sesiunile de poze vor fi mai interesante aici decat intr-un loc oarecare din oras. De asemenea, cei care tranziteaza localitatea pot opri pentru a vedea cetatea dar si Biserica fortificata Prejmer.

Exista asadar multe lucruri interesante de vazut si de facut aici. Deci, cu siguranta merita sa vizitati Biserica fortificata Prejmer.

Close