Friday , July 19 2024
Breaking News

Dentist Brasov

Trebuie sa ne fie teama de un dentist Brasov?

In ciuda fatului ca trebuie ca fiecare dintre noi sa mergem la dentist Brasov de doua ori pe an pentru controale de rutina, multe persoane nu fac asta. Exista atat de multe persoane carora le este teama de dentist, si evita vizitele la cabinetul acestuia.

Exista atat de multe persoane care merg la medicul stomatolog doar in momentul in care au parte de durere dentara insuportabila. Si stiti de ce? Multe persoane care procedeaza astfel, nu o fac din cauza costurilor.

Cel mai adesea, oamenii simt o foarte mare teama de dentist. Trebuie insa oare sa ne fie teama de dentist? Exista motive intemeiate pentru a ne fi frica de acesta? Vom discuta despre teama de a merge la dentist, si despre motivele pentru care oamenilor le este teama.

Teama de dentist Brasov: Motive reale sau inchipuite?

Anxietatea dentara si fobia generala dentara sunt mai raspandite decat ati putea crede. Din ce in ce mai multe persoane simt o mare teama de dentist, dar oare sa fie intemeiate motivele lor? Am facut o lista care cuprinde unele motive datorita carora pacientilor le este geama de un medic dentist Brasov.

1. Teama de durere

De departe, factorul numarul unu in fobia dentara este durerea. Aceasta reprezinta o problema dubla pentru pacientii carora le este frica sa viziteze medicul dentist. Pe de o parte, orice experienta dureroasa din trecut este patrunsa in memorie si este putin probabil sa dispara in curand.

Dentist BrasovIn plus, anticiparea disconfortului viitor actioneaza ca un motiv in plus pentru a sari peste urmatoarea intalnire cu medicul dentist. Pur si simplu discutarea durerii pacientului din trecut cu medicul dentist poate ajuta la eliminarea unora dintre aceste temeri.

2. Teama de a pierde controlul

Intinderea pe spate in fotoliul dentar reprezinta in opinia unora dintre pacienti, pierderea suprema a controlului. Acest lucru este valabil pentru cei care prefera sa stea departe de dentist.

Pentru a ajuta la depasirea acestei frici (reale sau imaginare), cereti-i stomatologului dvs. sa ajusteze scaunul sau sa ofere sprijin suplimentar pentru mai mult confort. Chiar daca va intindeti pe spate in timp ce stomatologul lucreaza in interiorul gurii dvs., nu se intampla nimic rau, nu exista motive de ingrijorare sau ceva care sa produca suferinta.

3. Experientele anterioare

Exista persoane carora le este teama sa mearga la un dentist Brasov deoarece au avut parte de experiente neplacute in trecut, cu alti dentisti. Unora dintre pacienti le este teama de dentist si deoarece alti membrii din familia lor au avut parte de experiente neplacute. Oricare ar fi motivele, o eventuala anamneza (fie individuala sau familiala) in fotoliul dentar este suficienta pentru a tine acasa multi potentiali pacienti.

Acest motiv este mai frecvent decat ati crede, mai ales avand in vedere ca experienta personala nu este factorul decisiv pentru aceasta fobie. Este nevoie doar de o asa-zisa poveste de groaza dintr-un cabinet stomatologic, pentru a-i determina pe unii oameni sa evite medicul stomatolog.

La fel ca factorul durere, este foarte recomandata o discutie deschisa si sincera despre istoricul stomatologic.

4. Probleme de respiratie

Unii pacienti intampina probleme de respiratie, in special in timpul procedurilor dentare prelungite. Acest lucru poate produce sentimente de claustrofobie si anxietate asociata. Totul, de la protoxid de azot la alte aparate respiratorii, poate pune probleme de respiratie (nu chiar la propriu) in pat.

5. Zgomotele neplacute

In momentul in care folosesc aparatura din dotarea cabinetului, aceasta produce diverse sunete. De cele mai multe ori, pacientilor le este teama sa treaca pragul unui cabinet stomatologic din cauza acestor sunete. Cu toate acestea, trebuie mentionat ca in timpul in care le lucreaza dantura, medicul dentist Brasov le anesteziaza locul, iar pacientii nu simt nici un fel de durere.

Concluzie

Pot fi date multe exemple de motive cand vine vorba de teama de a merge la dentist Brasov. Cu toate acestea, experientele din cabinetul de stomatologie sunt adesea placute si confortabile pentru toti pacientii.

Check Also

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov Alegeti un Cabinet Dentar Brasov cat mai bun. Veti vedea ca el …

Close