Monday , April 22 2024
Breaking News

Proiectare Instalatii Termice

Ce elemente sunt incluse intr-o proiectare instalatii termice?

O proiectare instalatii termice este deosebit de importanta pentru dvs., sau mai bine spus pentru confortul din locuinta dvs.

Este foarte probabil sa nu va fi gandit la acest lucru pana acum, si este oarecum firesc. Oamenii nu se gandesc in fiecare zi doar la instalatia termica a locuintei lor. Ei bine, de precizat insa este faptul ca de buna functionare a instalatiei termice depinde intr-o oarecare masura confortul dvs.

Despre acest lucru vom discuta in continuarea articolului. Va sugeram sa cititi pana la final pentru a afla mai multe detalii despre instalatia termica. Veti descoperi in primul rand care sunt elementele componente ale acesteia.

Elemente incluse intr-o proiectare instalatii termice

Asadar, este foarte important sa aflati mai intai de toate din ce este compusa instalatia dvs. termica. In acest fel puteti afla de asemenea cum sa evitati anumite neplaceri care pot avea drept cauza unele posibile mici defectiuni. Asadar, este extrem de important sa stiti din ce este facuta instalatia termica.

1. Generatorul de caldura

Generatorul de caldura este cea mai importanta parte componenta a instalatiei termice. Acest lucru este valabil indiferent de tipul de incalzire (centrala termica proprie, sistem centralizat de incalzire sau un simplu boiler).

Generatorul functioneaza precum un cazan de varii dimensiuni si are rolul de a incalzi agentul termic inainte ca agentul sa ajunga in circuit.

Cand vine vorba despre agentul termic, acesta este de fapt apa fierbinte folosita la incalzirea locuintelor, in timp ce aburul este folosit in diverse industrii. Pentru incalzirea agentului termic, generatorul trebuie sa poata sa intretina arderea.

Astfel, centralele termice sunt impartite in functie de combustibil (pe gaz, pe curent sau centrale electrice si centrale pe lemne). Panourile solare pot fi considerate o alternativa a acestor combustibili de mai sus.

2. Conductele

Un alt element inclus intr-o proiectare instalatii termice il reprezinta conductele. Acest sistem de conducte este alcatuit din tevile care transporta agentul termic spre corpurile de incalzire.

In cazul tevilor de calitate, debitul necesar transportului eficient al apei va fi asigurat. In plus, zgomotul si vibratiile in timpul circulatiei agentului termic vor fi reduse.

Cat despre materialele din care sunt fabricate conductele, exista mai multe optiuni. Cele mai populare sunt insa cele din ppr (polipropilena) si cupru.

3. Corpurile de incalzire

Proiectare Instalatii TermiceCorpurile de incalzire reprezinta destinatia finala pentru agentul termic. Aceste corpuri pot fi radiatoarele, ventiloconvectoare, panouri radiante de apa sau tevi de incalzire prin pardoseala.

Cu cat tehnologia avanseaza mai mult in aceasta industrie, cu atat mai placut va fi si aspectul. De asemenea, cu atat mai mari vor fi si costurile acestor corpuri de incalzire.

4. Pompa de circulatie

Sistemele de incalzire nu pot functiona in lipsa pompei de circulatie. Aceasta impinge agentul termic in conducte. Cand vine vorba despre alegerea acestei pompe trebuie tinut cont de debitul maxim si inaltimea de pompare. Acestea sunt cele mai importante caracteristici ale sale.

Aceste pompe au un rol deosebit de important in ceea ce priveste reglarea presiunii apei atunci cand sunt instalate corect. Au de asemenea si rolul de a evacua aerul din instalatie.

5. Sistemul colector – distribuitor

Acesta este alcatuit din doua piese identice. Cu toate acestea, indeplinesc functii total diferite. Distribuitorul termic trimite agentul termic din cazan spre fiecare conducta a sistemului. Colectorul in schimb, aduna apa din coloanele de retur, iar ulterior o trimite spre centrala pentru ca apa sa fie recirculata.

Acest sistem se monteaza in apropierea centralei si are in dotare robineti pentru a controla distributia agentului termic. Se recomanda ca distanta dintre cele doua elemente ale sistemului colector sa fie de aproximativ 30 de centimetri.

Check Also

Asfaltare Curti

Asfaltare Curti

Motive intemeiate sa alegeti asfaltare curti Pentru unii proprietari de case, ideea de a se …

Close